Toyota Prius nomineret til Årets Bil i Danmark 2024

Pressemeddelelse fra Toyota Danmark 11. oktober 2023

Hybridbilens moder, den ikoniske Toyota Prius, er nomineret til Årets Bil i Danmark 2024. Det står klart efter de indledende testkørsler på og omkring FDM Jyllandsringen i Silkeborg. Her har 20 danske motorjournalister stemt den nyeste og femte generation af Prius i finalen til Årets Bil i Danmark og samtidig barberet kandidatfeltet ned fra oprindeligt 21 til kun syv. Vinderen kåres 28. november.

Når Årets Bil i Danmark 2024 skal kåres i slutningen af november, er den nyeste generation af hybridbilens moder, Toyota Prius, blandt de syv finalister i kampen om den prestigefyldte titel. Dermed kandiderer Prius altså til at blive kåret som den bedste nye bil i Danmark her over 25 år efter, at første generation blev introduceret.

I alt 20 motorjournalister fra forskellige danske medier, blogs og YouTube-kanaler har efter et par dages testarbejde på vejene omkring FDM Jyllandsringen ved Silkeborg udvalgt i alt syv blandt oprindelig 21 kandidater til den store finale.

Nogle af de styrker, der er blevet fremhævet ved den nye Toyota Prius er bl.a. bilens skarpe design, som af flere er blevet beskrevet som årets mest vellykkede. Samtidig er bilens gode køreegenskaber som følge af den nye platform og et lavt tyngdepunkt også blevet rost, ligesom bilens plug-in hybrid teknologi med samlet 223 hestekræfter gør Prius hurtigere end nogensinde før.

Lavt forbrug
Derudover fremhæver flere motorjournalister også bilens lave forbrug både med og uden strøm. Den nye Prius har en elektriske rækkevidde på op til 86 km takket være et nyt 13,6 kWh litium-ion batteri med højere energitæthed og udmærker sig også med et lavt brændstofforbrug, når der ikke er mere strøm på det opladelige batteri.

Hos Toyota glæder man sig meget over, at der blev plads til Prius blandt de syv finalister til Årets Bil i Danmark 2024.

"Vi er meget taknemlige over, at de danske motorjournalister har stemt Prius i finalen til Årets Bil i Danmark 2024. Prius er et ikon, og med den nyeste og femte generation har ikonet aldrig stået skarpere," siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

 

 

Det er ikke første gang, at Toyota Prius har høstet hæder ved Årets Bil i Danmark. Helt tilbage i 2005 hentede Prius en ærespris ved den danske kåring for sin avancerede hybridteknologi, mens bilen samme år sikrede sig titlen som Årets Bil i Europa 2005.

De øvrige nominerede til titlen som Årets Bil i Danmark 2024 udover Toyota Prius er BMW i5, BYD Dolphin, Hyundai Kona, Kia EV9, VW ID.7 og Xpeng G9. Dermed kan seks ud af de syv finalister fås som elbil, mens den eneste ikke-elbil er Prius.

Den 20 personer store jury har nu halvanden måned til at afgøre, hvem af de syv finalister, der skal løbe med den endelige titel som Årets Bil i Danmak 2024. Vinderen offentliggøres 28. november.

Toyota har tidligere vundet Årets Bil i Europa tre gange. Udover Prius i 2005 har Toyota Yaris vundet Årets Bil i Europa i 2000 og igen i 2021. Toyota har endnu en titel som Årets Bil i Danmark til gode.