Pressemeddelelse

Ny sportslig udgave af Toyota Yaris Cross

Toyota udvider Yaris Cross modelprogrammet med en ny udstyrsudgave med mere stil, sport og dynamik. Udgaven, der får navnet Yaris Cross GR Sport, trækker tydelige tråde fra motorsportsafdelingen, TOYOTA GAZOO Racing, som i juni vandt 24-timers løbet på Le Mans for femte år i træk.

Med en ny, særlig udstyrsudgave gør Toyota nu den kompakte SUV, Yaris Cross, endnu mere stilet, sportslig og dynamisk. Den særlige udgave med navnet Yaris Cross GR Sport er fjerde model, som Toyota præsenterer i en GR Sport udgave. Tidligere har både Yaris GR Sport, Corolla GR Sport og C-HR GR Sport set dagens lys.

Ligesom de tre andre GR Sport-søskendemodeller er der med Yaris Cross GR Sport tale om en model, der har fået en ekstra sportslig indsprøjtning inspireret af Toyotas motorsportsafdeling, TOYOTA GAZOO Racing, der i juni vandt 24-timers løbet på Le Mans for femte år i træk, sejrede i Dakar Rally tidligere på året og netop nu fører VM-serien i rally.

Yaris Cross GR Sport får flere unikke ind- og udvendige designdetaljer. Udefra sørger store 18” alufælge, diffuseren bagtil og frontgrilllen med et eksklusivt pianosort-farvet mønster og et diskret GR-mærke i kombination med en Dynamic Grey lakering og et sort bi-tone tag for at give udgaven et ekstra sportsligt udtryk. Modellen kan dog også fås i andre farver.

Kabinen byder på sportssæder med røde syninger. Samme røde syninger går igen på rat og gearstang, mens GR-logoet pryder både nakkestøtter, start-knappen, instrumentdisplayet og rattet.

Verdens bedste bybil
Yaris Cross, der i foråret ved World Car Awards blev kåret til verdens bedste bybil af 102 motorjournalister fra 33 forskellige lande over hele verden, har allerede markeret sig som en køreglad sag. Det skyldes, at den er bygget på samme TNGA-baserede platform som Årets Bil i Europa 2021, Yaris, hvilket giver den et lavt tyngdepunkt, høj vridningsstabilitet og et balanceret chassis.

I GR Sport-udgaven er køreegenskaberne blevet slebet ekstra skarpe med en justeret opsætning af undervogn for at kunne give føreren en endnu bedre fornemmelse af styring og vejgreb.

Selv om den nye udstyrsvariant af Yaris Cross hedder GR Sport og er en designmæssig og køreegenskabsmæssig sportsligere udgave, er der ikke gået på kompromis med modellens kvalitet, komfort og praktikalitet. Man har stadig en høj siddeposition med et godt udsyn i den kompakte SUV, 40-20-40-splitbagsæder, et fleksibelt og sammenfoldeligt bagagerumsdækken og et bagagerum på 397 liter med mulighed for at udvide det til knap 1.100 liter, hvis man lægger bagsæderne ned.

Yaris Cross GR Sport er proppet med udstyr og på mange måder sammenlignelig med de eksisterende højeste udstyrsudgaver. 2-zonet klimaanlæg, sædevarme og mørktonede bageste sideruder er bare en brøkdel af udstyret, ligesom Toyotas avancerede sikkerhedspakke, Toyota T-Mate, inklusive Toyota Safety Sense med både aktiv sikkerhed og køreassistentsystemer, naturligvis er standard.

Yaris Cross GR Sport Galleri 4 1900X1069
Yaris Cross GR Sport Galleri 1 1900X1069
Yaris Cross GR Sport Galleri 2 1900X1069
Yaris Cross GR Sport Galleri 8 1900X1069
Yaris Cross GR Sport Galleri 5 1900X1069
Yaris Cross GR Sport Galleri 6 1900X1069
Yaris Cross GR Sport Galleri 7 1900X1069

Effektiv og økonomisk
Hybridmotoren på 1.5-liter er den samme i GR Sport udgaven som i de øvrige udstyrsudgaver af Yaris Cross. Den sikrer, at man trods den øgede sportslighed kan køre afsted med god samvittighed velvidende, at der ligger et særdeles effektivt og brændstoføkonomisk kraftværk under motorhjelmen i kombination med en elmotor og et batteri.

Det er under et år siden, at Yaris Cross blev introduceret i Danmark. Den helt nye model er på kort tid blevet en af de mest populære modeller og ligger efter årets første otte måneder på 11. pladsen over nyregistrerede bilmodeller i Danmark. Toyota forventer, at GR Sport-udgaven af Yaris Cross vil bidrage til at udbygge modellens popularitet i fremtiden.

Yaris Cross GR Sport introduceres i Danmark til november, hvor også flere detaljer om udstyr og priser vil blive offentliggjort.

Se mere om bilen

Beregn byttepris

Bestil prøvetur

Skriv til os