Toyota benytter brintbusser under OL i Paris 2024

Pressemeddelelse fra Toyota Danmark 19. oktober 2023

Toyota er global mobilitetspartner under de Olympiske og Paralympiske Lege i Paris 2024. Mobilitetskoncernen fortæller nu, at de vil benytte brintbusser til at transportere over 5.000 besøgende som en del af sit gæsteprogram under legene. Efter legene vil brintbusserne fortsætte med at køre med passagerer i Frankrigs folkerigeste region, Íle de France, der bl.a. tæller hovedstaden Paris.

Toyota vil forsyne GCK - en gruppe af industrivirksomheder, der tilbyder teknologiske løsninger, som skal være med til at accelerere dekarboniseringen af transport - med brintteknologi i form af brændselscellemoduler. Modulerne skal benyttes til at omdanne ti brugte Iveco-busser til elektriske køretøjer uden udledning af emissioner fra udstødningen.

De ombyggede busser vil blive købt af den franske virksomhed, B.E. Green, der leverer CO2-neutrale transporttjenester, og som vil benytte brintbusserne i sin eksisterende flåde efter de Olympiske og Paralympiske Lege i Paris 2024. Den første ombyggede turistbus med Toyota-brintteknologi blev præsenteret i dag ved transportmessen, RNTP Transport Event, i byen Clermont-Ferrand i den sydlige del af Frankrig.

I forbindelse med ombygningen af busserne skiftes dieselmotoren og gearkassen foran ud med en 370 kW elmotor, batterier og et Toyota TFCM2-B brændselscellemodul. Det innovative projekt og samarbejde viser med al tydelighed fleksibiliteten med Toyotas brændselscellemoduler og potentialet i at omdanne traditionel transport til nulemissions køretøjer.

"Ombygningen af busser til elektriske brintkøretøjer er endnu et vigtigt skridt i retning af at opnå CO2-neutralitet i transportsektoren. Samarbejdet illustrerer perfekt, hvordan brintapplikationer gavner alle forretningsinteressenter og bliver langsigtede løsninger. Alle ti brintbusser vil give Toyota mulighed for at transportere gæster under Paris 2024 uden emissioner fra udstødningen. Vi vil gerne takke vores partnere for deres samlede indsats - både det at være pionerer og at accelerere brintsamfundet samt at gøre det muligt i tide til legene," siger Thiebault Paquet, Vice President for Hydrogen Factory divisionen hos Toyota Motor Europe.

Samarbejdet i turistbussektoren udvider Toyotas i forvejen omfattende portefølje af partnerskaber, der handler om at levere brændselscelleteknologi til brintløsninger på tværs af forskellige sektorer. Brændselscellemoduler er således allerede i brug i lastbiler, busser, tog, generatorer og forskellige marineapplikationer. Det seneste samarbejde er med til yderligere at accelerere den grønne omstilling mod et CO2-neutralt samfund.