Toyota Yaris Cross Hybrid blev den mest solgte Toyota-model i Europa i 2023.

Toyota sætter salgsrekord i Europa

Pressemeddelelse fra Toyota Danmark 26. januar 2024

Med et salg på næsten 1,2 mio. biler i Europa i 2023 - svarende til en fremgang på 9 procent - har den japanske mobilitetskoncern Toyota sat ny rekord for sit bilsalg til europæiske borgere. Toyota blev samtidig det næstmest populære personbilmærke i Europa i 2023. Den nye salgsrekord skal ydermere ses i lyset af, at Toyota-koncernen ikke længere sælger biler i Rusland.

Toyota er populær som aldrig før i Europa. Det viser en ny opgørelse over bilsalget i Europa i 2023. Med et salg på knap 1,2 mio. biler slår Toyota Motor Europe sin egen tidligere rekord fra 2007 - og det sker endda i et år, hvor Toyota ikke længere sælger biler til det russiske marked.

Rekorden dækker antallet af nyregistrerede biler fra Toyota Motor Europe, hvilket betyder biler fra både Toyota og luksusbrandet Lexus. Der blev helt nøjagtigt solgt 1.173.419 Toyota- og Lexus-biler i Europa i 2023, hvilket er en stigning på 9 pct. sammenlignet med året før. Fremgangen skyldes bl.a. Toyotas multiteknologiske tilgang, der handler om, at der skal et samspil af flere forskellige teknologier til for at reducere CO2-udledningen hurtigst muligt og på mest optimal vis.

Toyota Aygo X blev den mest solgte Toyota-model i Danmark i 2023.

Toyota Yaris var en af de mest populære Toyota-modeller i 2023.

Toyotas salg af elektrificerede biler - altså biler, hvor en elektrisk motor helt eller delvist driver bilen - steg 14 pct. Dermed tegnede hybridbiler, plug-in hybridbiler, elbiler og brintbiler sig for hele syv ud af ti solgte biler fra koncernen i fjor.

"Vi er meget tilfredse med endnu et stærkt år og det bedste salg nogensinde i Europa for koncernen. Vi har introduceret flere nye nul- og lavemissionsbiler som led i vores multiteknologiske strategi for at kunne tilbyde kunderne den løsning, der bedst løser deres behov for mobilitet. Og vi har meget mere på vej med bl.a. flere nye nulemissionsbiler, der skal hjælpe os med at nå vores ambitiøse klimamål i Europa," siger administrerende direktør Yoshihiro Nakata hos Toyota Motor Europe.

Ser man udelukkende på salget af Toyota-biler, trillede der 1,1 mio. fabriksnye biler ud på de europæiske veje i 2023 - en fremgang på 7 pct. Den mest populære Toyota-model blev Yaris Cross, der produceres på Toyotas bilfabrik i Frankrig, med knap 200.000 solgte biler efterfulgt af Corolla, der produceres i England, med 181.000 og Yaris med 167.000. Yaris produceres både i Frankrig og Tjekkiet. Den mest populære Lexus-model i Europa i 2023 blev SUV'en NX med et salg på 25.000 biler.

I Danmark blev der i fjor nyregistreret 13.799 biler fra Toyota. Den mest populære Toyota-model i Danmark blev Aygo X med 2.800 nyregistrerede biler, hvilket svarede til en samlet 7. plads blandt alle personbilmodeller. Yaris og Yaris Cross fulgte lige efter med henholdsvis 2.684 og 2.291 nyregistrerede biler i 2023.