Toyota afslører fuldt elektrisk Land Cruiser

Pressemeddelelse fra Toyota Danmark 21. oktober 2023

Der findes ikke mange - om nogen - mere legendariske og hårdføre bilmodeller end Toyota Land Cruiser. I august løftede Toyota sløret for en helt ny generation, der lanceres med kraftfuld dieselmotor i Danmark i 2024. Nu viser Toyota så for første gang en konceptudgave af en fuldt elektrisk udgave af offroad-kongen, som får premiere ved Japan Mobility Show i Tokyo i den kommende uge.

En af bilverdens mest legendariske modeller, Toyota Land Cruiser, har i årtier hjulpet folk over hele verden med at komme trygt og sikkert frem til alverdens destinationer - og ikke mindst også tilbage igen - uanset hvor udfordrende vejen dertil har været. Bilmodellen har om nogen skabt sig et ry som et robust køretøj med den ypperste holdbarhed og driftsikkerhed.

I 2024 kommer en helt ny generation af Land Cruiser med en 2.8-liters turbodieselmotor med 204 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 500 Nm sammen med en ny otte-trins Direct Shift automatgearkasse, der gør det muligt at trække op til 3.500 kg.

Planen er også, at den nye Land Cruisers drivlinje i mild grad elektrificeret fra 2025 med 48-volts mild hybridteknologi i kombination med den stærke 2.8-liters turbodieselmotor. Det sker for at imødekomme de nye Euro 7-forureningskrav fra EU.

Elektrisk konceptbil
Men nu giver Toyota så et bud på endnu en fremtidig udgave af offroad-kongen Land Cruiser - nemlig en konceptudgave af en fuldt elektrisk Land Cruiser med tilnavnet Se - altså stort S og lille e. Det sker fra 26. oktober ved Japan Mobilty Show i den japanske hovedstad Tokyo.

Den elektriske konceptbil, Land Cruiser Se, vil få et for elbiler karakteristisk højt drejningsmoment og har desuden et ekstra stilfuldt design, der adskiller sig en del fra designet på den kommende nye generation med dieselmotor. Til gengæld vil den elektriske Land Cruiser også kunne blive udstyret med en tredje sæderække for at imødekomme kunders forskellige behov over hele verden.

Den støjsvage elektriske drivlinje giver en komfortabel oplevelse i kabinen under kørslen uanset om det foregår i bytrafik eller på landevejen. Samtidig sørger en monocoque-konstruktion af chassisset for gode køreegenskaber, og at Land Cruiseren med 72 års offroad-historik i bagagen og fortsat fuld af selvtillid vil kunne tackle ethvert stykke ujævnt terræn selv med fuldt elektrisk drivlinje.

Størrelsesmæssigt fylder Land Cruiser Se med sine 515 cm i længden og 199 cm i bredden lidt mere i landskabet end den kommende nye generation med dieselmotor, der måler 492 cm i længden og 198 cm i bredden. Derimod er den højdemæssigt med sine 170,5 cm hele 17 cm lavere.

Der er endnu ingen yderligere informationer om specifikationerne på konceptbilen Land Cruiser Se, ligesom Toyota heller ikke melder noget om, hvornår en endelig udgave vil være at finde i butikkerne hos forhandlerne.