Toyota får ny stor varebil - også som elbil

Pressemeddelelse - Toyota Danmark - 30-05-2022

Toyota og Stellantis-koncernen har indgået en ny aftale om i fællesskab at udvikle og markedsføre store varebiler til det europæiske og dermed også til det danske marked. Dermed udvider de to koncerner samarbejdet, der i forvejen omhandler en kompakt og en mellemstor varebil. Den nye store varebil vil både kunne fås med forbrændingsmotor og i en fuldt elektrisk udgave og forventes introduceret i 2024.

Toyota udvider partnerskabet med Stellantis-koncernen og har indgået aftale om udvikling og markedsføring af store varebiler til det europæiske marked – herunder også i Danmark. Sådan lyder det i dag i en fælles meddelelse fra Stellantis N.V. og Toyota Motor Europe. Dermed bevæger et mangeårigt godt og tæt samarbejde om varebiler mellem de to koncerner sig nu ind i en ny og tredje fase.

Den nye store varebil bliver det tredje køretøj under aftalen og fuldender et komplet europæisk varebilsprogram med både kompakte, mellemstore og nu også helt store varebiler. Den tredje og største varebil i partnerskabet vil blive produceret på Stellantis-fabrikkerne i Gliwice i Polen og Atessa i Italien og lanceres både med forbrændingsmotor og i en fuldt elektrisk udgave. Toyota forventer at kunne introducere den nye store varebil, der bliver koncernens første i klassen, i 2024.

"Med denne tredje succesfulde aftale i samarbejdet viser Stellantis sin ekspertise inden for erhvervskøretøjer og i udviklingen af batterielektrisk teknologi, der kan understøtte en bred vifte af behov. Denne aftale styrker vores lederskab i EU30 for varebiler og lavemissionsbiler og rykker os et skridt tættere på at kunne realisere vores Dare Forward 2030-mål om at blive den ubestridte globale leder af lette erhvervskøretøjer, hvad angår teknologi, produktion, markedsandel og rentabilitet," siger øverste chef hos Stellantis, Carlos Tavares.

Samarbejdet begyndte i 2012
Samarbejdet om erhvervskøretøjer mellem Toyota og Stellantis begyndte i 2012 med den mellemstore varebil, som i Toyotas modelprogram har navnet Toyota Proace. Den blev fulgt op i 2019 af en kompakt varebil, Toyota Proace City, der både kan fås med benzinmotor, dieselmotor og fra juni i år også i en fuldt elektrisk udgave i Danmark.

Med den store varebilsnyhed i dag intensiverer de to koncerner samarbejdet yderligere, hvilket gør Toyota i stand til at tilbyde et komplet varebilsprogram i Europa samtidig med, at begge virksomheder kan drage fordel af udviklings- og produktionsomkostningsoptimering.

"Vi er glade for, at vi kan udvide dette succesrige partnerskab gennem introduktionen af en ny stor varebil. Den udgør en vigtig tilføjelse og fuldender Toyotas varebilsprogram til vores europæiske kunder. Den nye store varebil vil desuden bidrage til Toyotas vækstmål for vores overordnede varebilsprogram sammen med andre modeller som Hilux, Proace og Proace City. Det gør Toyota i stand til at levere en mobilitetsløsning i alle segmenter af markedet for erhvervskøretøjer," lyder det fra Matt Harrison, der er øverste chef for Toyota i Europa.

Toyota er endnu ikke klar til at sætte navn på sin nye store varebil. Sikkert er det dog, at Toyota med konceptet Toyota Relax vil tilbyde op til 10 års eller 160.000 km serviceaktiveret garanti til den nye store varebil, ligesom man i forvejen tilbyder i hele sit modelprogram for personbiler og varebiler.

Komplet varebilsprogram fra Toyota

Vi ser frem til at Toyota med introduktionen af den nye model kan tilbyde varebiler i alle størrelser, som kan sælges fra vores bilhuse. 

Hvordan den endelige model kommer til at se ud, eller hvad den byder på er uvist, men familieskabet med Citroen Jumper, Fiat Ducato, Opel Movano og Peugeot Boxer kommer jo nok til at forme den. 

Toyota ?

Fiat Ducato

Opel Movano

Peugeot Boxer

Citroën Jumper