Modtagere af midler fra STS Bilers IldsjælePulje

Ildsjæl fra Skive udtaget til Special Olympics

Special Olympics World Games er et sportsevent for udøvere med et udviklingshandicap. Her er Marie Ilsø Primdal udtaget som golfspiller, og i den forbindelse er hun blevet tildelt en andel af STS Bilers IldsjælePulje.

Hos STS biler faldt vi på halen over Maries ansøgning til vores IldsjælePulje. Marie har Aspergers syndrom, og vi er vilde med hendes energi. Vi er glade for, at vores bidrag kan hjælpe hende på vej, siger eftermarkedschef hos STS Biler A/S, Henrik Stampe Jensby.

Marie fortæller om Special Olympic World Games – Berlin 2023:

"Begivenheden, som foregår i Berlin, løber af stablen fra 17. - 25 juni 2023. Jeg er utrolig spændt på, hvad det kommer til at betyde for mig. Jeg får for alvor testet effekten af min (næsten) daglige træningsindsats på golfbanen i Skive. Bare udtagelsen har givet mig enorm selvtillid, og jeg forventer deltagelsen bliver en oplevelse for livet.

Jeg er meget beæret over mine sponsorer og deres sponsorater, deriblandt STS Bilers IldsjælePulje.

STS Biler har sponsoreret mit tøj, bolde, tees, markeringsmærker og min rygsæk. – Af hjertet tak til alle disse sponsorer, som tror på mig og har gjort min deltagelse og tur mulig."

Ildsjæle skaber højere puls blandt børn

Over 30 procent af børnene fra 3. til 9. klasse i Vestsalling Skole og Dagtilbud går ikke til noget i fritiden. Det gør Spøttrup Motion og Sport nu noget ved med et fritidstilbud, som hedder Jump4fun.

Jump4fun løser problemet med inaktivitet og er et tilbud til børn, der er udfordret af mangel på motion og deraf følgende overvægt. Ildsjæle i Spøttrup Motion og Sport hjælper børnene med at finde – eller genfinde – glæden ved motion gennem fællesskab og sjov, uden det konkurrencemoment og de præstationskrav, som typisk kendes fra fodbold, håndbold og f.eks. opvisningsgymnastik.

Jump4fun handler ikke om konkurrence. Det handler om at have det sjovt og føle sig accepteret af de andre på holdet; Det er helt afgørende for, at vi lykkes med at få disse børn til at bevæge sig og give dem de bedste forudsætninger, både personligt, skolemæssigt og socialt, siger Elsebeth Futtrup.

Elsebeth Futtrup er én af de to voksne instruktører, der i samarbejde med tre unge hjælpeinstruktører, tager imod børnene med varme og åbne arme.

Disse ildsjæle matcher spot-on vores ide med STS Bilers IldsjælePulje, påpeger eftermarkedschef hos STS biler, Henrik Stampe Jensby, og slår fast: Vi er glade for at kunne tappe ind i et lokalt projekt, som involverer både DGI, TrygFonden, sundhedscentre og kommunen.

STS Biler A/S i Skive har støttet en øremærket anerkendelse til de frivillige, som hjælper børnene og givet en håndsrækning til de børn, som har økonomiske udfordringer i at deltage.

– Spøttrup Motion og Sport har nogle frivillige kræfter og Ildsjæle, som er i stand til at løfte tilbuddet og gøre det til en ”go-to-forening” for de unge. En vilje og kræfter som vi sætter stor pris på, siger Henrik Stampe Jensby, STS Biler.

Hjælp til ildsjæls vej mod OL

Kirstine Danstrup Andersen søgte STS Bilers IldsjælePulje om hjælp til opgradering af sit bue-udstyr for at styrke mulighederne for en OL-kvalifikation til Tokyo 2020. Hendes vedholdende indsats, og det faktum, at Toyota faktisk er hovedsponsor ved denne begivenhed, gjorde udslaget for tildelingen.

Kirstine har skudt med bue siden hun var 11 år. Den tidlige – og ihærdige – indsats gjorde hende til indehaver af utallige danske mesterskaber som ungdomsskytte, lige som hun var fast inventar på ungdoms-landsholdet.

Allerede som 15-årig debuterede hun med succes på seniorniveau, og snart blev det også til debut på den internationale scene med europæiske Grand Prix-turneringer og World Cup-stævner. De seneste tre år har Kirstine tilmed været en toneangivende del af det danske senior-landshold.

Senest er det blevet til individuelle danske mesterskaber i både 2019 (Kirstines første år som senior) og 2020. En periode hvor jagten på en dansk hold-plads ved OL i Tokyo også har været på sigtekornet. Først i 2020 og nu, hvor legene er flyttet, i 2021.

For at stå lige så stærkt som sine danske og internationale konkurrenter er det afgørende at være helt up to date med bue-udstyret. Helt konkret har det krævet en såkaldt MK-Chorean bue, hvortil STS Bilers IldsjælePulje har bidraget til ”håndsektionen”, hvilket er den midterste del af buen.

– Jeg er så tilfreds med buen, og landsholdstræner-teamet ser et stort potentiale i den bue, som jeg har fået. De har faktisk udtrykt ønske om, at de andre skytter på holdet også skifter til denne buetype. Så det må siges at have været en stor succes, siger Kirstine Danstrup Andersen.

Kirstine har indtil sommeren 2020 trænet på Idrætscenter Vest og været en del af Holstebro Elite Sport, mens hun har fuldført en Team Danmark-studentereksamen. Nu er Kristina imidlertid flyttet tæt på Bueskydning Danmarks bane i Brøndby, hvor hun kan træne med de bedste og optimere trænersparringen. MEN hun stiller stadig op for Holstebro Bueskytte Forening.

Kirstine er i dag fuldtids elitesportsudøver med en hverdag fra mandag til lørdag, som typisk indeholder skydetræning fra 9:00 - 16:00 samt styrke- og løbetræning fra 16:00 - 18:00, når ellers hun ikke rejser og deltager i stævner og turneringer. Altsammen i en lille sportsgren, som ikke har de store sponsorers bevågenhed, men derimod kræver ægte ildsjæle. Både hos udøverne og hos deres familier.

STS Biler – og IldsjælePuljen – ønsker Kirstine al mulig held og lykke på rejsen mod målet.

Ildsjæle bygger bålhytte 

STS Bilers IldsjælePulje har valgt at tildele Støtteforeningen VESTBYEN et beløb, som kan hjælpe med opførelsen af en 100 m2 stor bålhytte ved friskolen på Alstrupvej i Holstebros vestlige bydel.

"VESTBYEN" er først og fremmest en friskole. Men også meget mere. Ikke mindst et aktivt og inspirerende fællesskab drevet af ildsjæle. Et fællesskab som både fysisk og organisatorisk er omdrejningspunktet for events, aktiviteter og foreninger blandt medborgerne i Holstebros vestby.

Én af VESTBYENs aktiviteter er etablering af en stor bålhytte, som netop kan medvirke til at danne rammen om fællesskabet blandt områdets familier og beboere. Umiddelbart uden for skolen og i pagt med naturen. Både i undervisningsøjemed, i SFO'en og i fritiden.

Bålhytten bliver et overdækket opholdsrum på ca. 100m2 og opføres i samarbejde med en lokal leverandør, Steeners legeplads og naturbyg. Projektets samlede økonomi er på ca. 175.000 kroner og løftes i et samarbejde mellem støtteforeningens egen fundraising og en række lokale sponsorer, heriblandt STS Bilers IldsjælePulje.

– Foreningen vil sammen med dens frivillige medlemmer stå for projektstyringen og bidrage med arbejdskraft, når etableringen af bålhytten skal realiseres. Og vi glæder os helt vildt, siger støtteforeningens initiativtager Lars Hornshøj Vestergaard.

STS Biler – og IldsjælePuljen – ønsker Støtteforeningen VESTBYEN pøj, pøj med projektet. Vi gælder os til at se det færdige projekt. Og ilden i deres øjne!

- Foto af Lars Hornshøj Vestergaard

- Blot en lille del af de mange frivillige på en travl aktivitetseftermiddag i VESTBYEN.

Ildsjæl bag varm gestus i Skive

Formand Preben Sloht er på alle ledder og kanter en ildsjæl, når det kommer til hans arbejde med og indsats for Veteran Café Skive. Derfor var det et let valg at give et bidrag fra STS Bilers IldsjælePulje og støtte op om etableringen af en mindesten for “Danmarks Udsendte i International tjeneste siden 1948”.

Mindestenen, der blev indviet på FNs 75 års dag, lørdag den 24. oktober 2020, er rejst ved Skive Kirke, hvor veteraner og deres pårørende kan hædre, mindes, reflektere og markere særlige mindedage for deres familiemedlemmer, venner og bekendte, der har været udsendt, og hvoraf nogle ikke vendte hjem igen.

Preben Sloht, der selv har flere udsendelser bag sig, har med stor ildhu stået i spidsen for at samle Skive Kommune, det lokale erhvervsliv og andre eksterne aktører i etableringen af dette mindesmærke for personel fra de tre værn, Beredskabsstyrelsen, Politiet, Hjemmeværnet, Fængselsvæsenet, læger, sygeplejersker, præster samt NGO-nødhjælpsarbejdere.

I samarbejde med Skive Kommune, Ingeniørregimentet og Danmarks Veteraner, Thy-Mors-Salling har Preben Sloht – blandt et hav af andre gøremål i Veteran Caféen – skabt dette blivende monument i smukke omgivelser med tilhørende receptionsarrangement og mediearbejde.

STS Biler – og IldsjælePuljen – har den største respekt for de udsendte, deres pårørende og Preben Slohts store arbejde.

 

Borgmester Peder Christian Kirkegaard indvier mindestenen og taler for veteraner og pårørende. Bag ham, med blå baret, ses Preben Sloht.