Den fineste hæder til årets sportsvogn - Supra vinder Bilglædeprisen, ved årets Bil i Danmark 2020.

Toyota Supra bliver beskrevet som: Festlig, befriende og sjov. Det er der intet at sige til, Toyota Supra har vundet den fineste pris en sportsvogn kan vinde: Bilglædeprisen. Bilglædeprisen er en ærespris der går til en bil, som skaber glæde ved kørsel og ved tanken - og det gør den nye genfødsel af Toyotas GR Supra. 

Efter journalisternes holdning er det befriende, at en "hybridnørd" som Toyota skaber en bil der ikke går på kompromis, med køreglæde:

"Den er kompetent og festlig, og det er befriende, at en hybridnørd som Toyota ikke behøver gå på kompromis med klassisk køreglæde. Faktisk bliver der plads i kvoterne til sjov og ballade, når størstedelen af et mærkes biler er miljøvenlige"

Der var i alt fire forskellige kandidater til æresprisen, men ingen kunne mønstre ægte køreglæde som GR Supra. Det er jo forståeligt! Supra GR kommer med baghjulstræk, en 3.0 liters-rækkeseks-motor med 340 hk og et maksimalt drejningsmoment på 500 Nm fra 1.600 omdrejninger også har Toyota Supra GR et utroligt lavt tyngdepunkt som gør at bilen har utrolig god stabilitet og kontrol. Det er som motorjournalisterne beskrev den:

"Toyota GR Supra er en intens køreoplevelse, som bjergtager en bag rattet. Det er en bil, som bare gerne vil køres og belønner chaufføren med en køreoplevelse af de helt store," siger Karsten Meyland Lemche, der er formand for foreningen Danske Motorjournalister og til daglig tester biler for FDM Motor.

Det er ikke første gang, at Toyota har vundet æresprisen ved kåringen af Årets Bil i Danmark. Første gang var i 2005, hvor hybridbilen Prius blev hædret for hybridteknologien. Dernæst vandt sportsvognen GT86 en ærespris for at genoplive den rene køreglæde ved Årets Bil i Danmark 2013, mens brintbilen Mirai sikrede sig en ærespris ved kåringen af Årets Bil i Danmark 2016 for at for at bringe fremtidens brintteknologi ud til bilkøberne.

1/1

Caroline Laisbo, caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.