Ny Toyota Yaris er nomineret til Årets Bil i Danmark 2021

Yaris er en af de i alt syv finalister i kampen om at vinde Årets Bil i Danmark 2021

Caroline Laisbo, 25/10/2020

Som traditionen tro afholdes Årets Bil hvert år, hvor i alt 22 motorjournalister fra forskellige medier vurdere nye biler i Danmark, for at finde frem til lige præcis den bil der er den absolut bedste.

De i alt 26 kandidater der var oppe og vende er nu snævret ned til kun syv kandidater. Herunder den helt nye Toyota Yaris, altså ca. 21 år efter, at første generation af modellen blev introduceret og sikrede sig titlen som Årets Bil i Europa 2000! De syv andre kandidater er, udover den nye Yaris, BMW 4-serie, Honda e, Renault Captur, Peugeot 2008, Seat Leon og VW ID.3. Altså nogen bomstærke konkurrenter. De i alt 22 motorjournalister, har herfra godt en måned indtil den endelige vinder skal offentliggøres d. 25. november 2020.

Højt sikkerhedsniveau og gode køreegenskaber skal sikre sejren!

Alle motorjournalisterne blev positivt bemærket over, at alle udgaverne af den nye Yaris som standard kommer med Toyotas højtudviklede sikkerhedssystem, Toyota Safety Sense 2.5. Den nyeste udgave af sikkerhedspakken, sikrer en af klassens højeste sikkerhedsniveauer og inkluderer både automatisk nødbremse for fodgængere, cyklister og biler, samt adaptiv fartpilot med køfunktion. Udover det blev den ekstra ottende airbag også godt bemærket, da dens placering mellem forsæderne yder ekstra god beskyttelse for fører og forsædepassagere. Dette var også en ting der blev kommenteret på, da Yaris for en måned siden vandt alle 5-stjerner i Euro NCAP, læs mere om det her. 

Yaris blev prøvkørt og her var det bl.a. bilens gode køreegenskaber der fik meget ros. Køreegenskaberne er forbedret gennem et lavere tyngdepunkt, en fastere affjedring og en mere præcis styring ift. den ældre version af Yaris. Udover det fremhæver flere motorjournalister også den nye fjerde generations-hybridteknologi der ligger i den nye Yaris. Den nye trecylindret 1.5-liters hybridmotor med 116 hestekræfter, giver nemlig muligheden for at køre på ren el op til 135 km/t og gennemsnitligt op til 26,3 km/l ved blandet kørsel – og endnu længere på literen ved bykørsel.

Den nye Yaris er en af de bedste nye biler i Danmark og måske endda den bedste.

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen. 

Se billeder af Toyota Yaris i mediegalleriet.