Yaris bliver ikke kun markant forandret i 2020, den kommer også, som en rally-inspireret Sportsvogn, Toyota GR Yaris.

Motorsportsafdelingen TOYOTA GAZOO Racing fik sin første sportsvogn med Toyota Supra, nu kan de tilføje en GR Yaris til samlingen.

Den nye GR Yaris bliver for første gang vist til offentligheden, ved et af verdens største shows for ombyggede biler, nemlig: Tokyo Auto Salon, i Japan, engang i Januar, men allerede nu, kan vi få et lille sneak-peak på den nye sportsvogn. 

Den nye GR Yaris kommer selvfølgelig i det nye Yaris 2020 design, men er stærkt inspireret af Toyotas passion indenfor Rally. I 2017 vendte Toyota tilbage til VM-serien i rally med Yaris WRC, og det førte til hele fem sejre og et verdensmesterskab for konstruktører i 2018. I 2019 kunne de bryste sig af VM-titlen til både fører og co-driver i Rally. Og i 2019 skulle de da også tage deres anden sejr i Le-Mans med hybridracerbilen TS050 HYBRID, og sejren i Dakar Rally med Toyota Hilux. De mange motorsportsaktiviteter, bidrager til, at Toyotas gadebiler bliver endnu bedre, da erfaringer fra udviklingen af motorsportsbilerne og de ekstreme prøvelser, som de udsættes for, bidrager til, at Toyota kan bygge endnu bedre biler. 

Det er småting, vi indtil videre ved om den nye GR Yaris, men vi ved, at den er blevet til på baggrund af Toyotas kæmpe succes indenfor WRC VM-serien i rally og ved hjælp af helt nye avancerede teknologier. I videoen herunder, kan du se den nye GR Yaris, blive kørt rundt af den øverste chef, for Toyota-organisationen, Akio Toyoda. 

Vi venter i spænding for flere informationer omkring motoren, hestekræfterne og den mere avancerede teknologi der lægger bag, samt hvor meget, den minder om den nye Yaris 2020, som vi kan vente os i Danmark efter sommerferien i 2020.

 

1/1

Caroline Laisbo, caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.