Lexus vender tilbage til Danmark

Vi kan glæde os til at det japanske luksusbilmærke efter flere års fravær vender tilbage til det danske marked i foråret 2020!

 

Lexus vender tilbage til Danmark. Det blev offentliggjort ved et arrangement i det indre københavn for udvalgte repræsentanter fra danske nyheds-, finans-, bil- og livsstilsmedier. 

Lexus salget stoppede ellers i Danmark i sommeren 2013, men nu efter 7 år vender de tilbage til næste år på det danske marked. I første omgang skal salget af fabriksnye Lexus-biler ske fra en ny forhandler ved Toyota Danmarks kontor på Dynamovej 10 i Søborg. Her vil Lexus København, som forhandleren kommer til at hedde, få et nyt, flot showroom, der bygges efter Lexus’ globale retningslinjer med særligt høje kvalitetskrav for at kunne give kommende kunder den ypperste kundeoplevelse, ikke bare i bilbranchen, men blandt luksusbrands generelt. 

Strategien for Lexus har i flere år været at levere biler med avanceret hybridteknologi, og denne strategi kombineret med den daværende lovgivning i 2013 på registreringsafgiftsområdet gjorde kårene ekstra svære for mærket i Danmark. I dag er markedet og de politiske faktorer en helt anden. Markedet for både hybridbiler og luksus biler er i fremgang. Det har åbnet muligheden for et Lexus-comeback i Danmark. 

"Vi har løbende holdt et vågen øje med udviklingen både rent politisk og på markedet generelt. Samtidig har Lexus gennemgået en markant udvikling både som brand og på produktsiden de senere år, så vi vurderer, at det efter nogle års pause nu giver rigtig god mening at gen-introducere Lexus i Danmark," siger John B. Hansen, der skal stå i spidsen for Lexus i Danmark. 

Lexus er et ungt mærke med høj kvalitet

Lexus er et forholdsvist ungt brand i bilbranchen og kan i år fejre 30-års jubilæum. Missionen var fra første færd i 1989 at bygge verdens bedste biler, og det vakte stor opsigt, da Lexus samme år introducerede sin første model, luksus-sedanen Lexus LS400. 

Her havde man i en video stablet champagneglas i en pyramide på motorhjelmen af bilen, hvorefter man placerede bilen på et rullefelt og trykkede speederen i bund. Glassene blev stående helt roligt på motorhjelmen trods motorens høje omdrejningstal – som et meget klart bevis på, at man her havde at gøre med en luksuriøs bil uden nogen form for vibrationer trods den hårdtarbejdende motor. Siden har Lexus gang på gang markeret sig som et mærke, der producerer bilmodeller i den højeste kvalitet. 

Lexus vil ikke længere kun være et luksusbilmærke, men betegnes som et luksus livsstilsbrand, som ikke kun skal afspejle sig i bilverdenen. Lexus vil handle om mere end biler, og har gennem årene inspireret unge til kreativitet og innovation, gennem forskellige tiltag som fx Lexus Design Awards og kortfilmserien Lexus Short Films series. 

Vi glæder os til foråret 2020 hvor vi kan byde det Japanske luksus livsstilsbrand velkommen til(bage) Danmark. 

Man kan læse mere om Lexus på www.lexus.dk og tilmelde sig det digitale nyhedsbrev, hvis man vil have mere information, når salget af fabriksnye biler åbner i Danmark.

__________________________________________________________

Caroline Laisbo, caroline.laisbo@detdigitalebilhus.dk

Der tages forbehold for trykfejl, tastefejl og løbende ændringer i artiklen.