Den nye Yaris Cross kommer i rå Adventure udgave

Når salget åbnes senere på foråret kommer Yaris Cross i en rå Adventure variant, samt en højt udstyret Premier Edition udgave

Caroline Laisbo, 30-03-2021

I forbindelse med åbningen af salget af den nye Yaris Cross her senere i foråret præsenterer Toyota en Adventure variant af bilen, som skal være med til at fremhæve bilens særlige SUV-egenskaber. Udover det kommer der også en helt særlig introduktionsmodel af Adventure-udgaven kaldet Premiere Edition, der byder på ekstra meget udstyr. 

Ny Adventure er klar på eventyr

Den nye Adventure variant får et helt andet råt look, i forhold til den elegante guldfarvede udgave, som blev fremvist til verdenspremieren sidste år. Adventure, skal som navnet opfordre, være med til at tage sin ejer ud på eventyr.

For at understrege bilens SUV-egenskaber får den et beskyttende underskjold både foran og ved bagkofangeren og 18'' alufælge i mørkegrå finish, som er med til at give bilen sit rå udseende. Inden i kabinen kommer der piano sorte detaljer, specielle sæder i læderlook, samt rat og automatgearsvælger i ægte læder. I  Instrumentpanelet i Yaris Cross, kommer der en varm guld signatur-stribe, der skal være med til at løfte oplevelsen i kabinen. 

Premiere Edition 

Når salget åbner kommer en særlig introduktionsmodel af Adventure-udgaven, kaldet Premiere Edition. Bilen byder på ægte lædersæder, specielle 18'' alufælge og elektrisk bagklap med håndfri betjening. I forruden får varianten et head-up display i farver, også får bilen en to-farvet lakering som standard. 

Unikt intelligent firehjulstræk og fjernstyring via mobilen

Alle nye Yaris Cross kommer med den nyeste hybridteknologi, og alle får den nye brændstofeffektive tre-cylindrede 1.5-liters hybridmotor med 116 hestekræfter, som også ligger i søstermodellen Yaris. Den nye Yaris Cross bliver dog 240 mm længere, 20 mm bredere og 90 mm højere end søstermodellen. 

Den nye Yaris Cross kommer med et nyt unikt intelligent firehjulstræk, som skifter automatisk mellem forhjulstræk og firehjulstræk, alt efter forholdene. Det bliver dog muligt med en knap selv at vælge mellem en Terræn- eller Sne-indstilling, som øger bilens stabilitet under vanskelige vejforhold. Det smarte firehjulstræk er i forhold til det traditionelle mekaniske, et elektrisk system. Det gør lettere og mere kompakt, samtidig med at det giver en bedre brændstoføkonomi og dermed en lavere CO2-udledning. 

Med et nyt Toyota Smart Connect system bliver det muligt i den nye Yaris Cross at have håndfri og ledningsfri smartphone integration, og med Toyotas MyT app installeret, bliver det muligt at fjernstyre bilen fra sin smartphone. Gennem appen bliver det muligt at styre både klimaanlæg, låse-mekanismen, samt at sende ens rejseplan direkte til bilens navigationssystem. 

Hvornår den endelige åbning af salget er planlagt er endnu uvist og priser bliver først offentliggjort når forsalget åbner senere i løbet af foråret. 

Se billeder af den nye Yaris Cross Adventure herunder

1/1