Til Menu  

Smid Tøjet med STS Biler

13-04-2016 11:55:00

Smid Tøjet Danmark er landets største tøjindsamling og fra 13.-23. april kan du aflevere dit tøj hos STS Biler i Herning, Lemvig, Ikast og Holstebro.

Den blomstrede skjorte, der samler støv i skabet, og de bukser, du ikke længere kan passe, betyder mere, end du tror. Dit brugte tøj kan blive til nødhjælp ved at blive solgt i en af Røde Kors’ butikker. Ved at smide tøjet pifter du samtidig en garderobe op et sted i Danmark og er med til at spare ressourcer og skåne miljøet. Alternativt sælger Røde Kors tøjet som tekstilfibre og får på den måde penge til nødhjælp og socialt arbejde. Så når danskerne smider tøjet, sørger Røde Kors for, at det brugte tøj bliver til penge, som bruges til nødhjælp og socialt arbejde i verden og i Danmark.

Hele kampagnen slutter af med at TV2 og Røde Kors fejrer Danmarks sjoveste tøjindsamling med et stort tv-show i Glassalen i Tivoli den 23. april. 

Vind en Yaris Hybrid i en uge

Som noget ekstra har STS Biler valgt at trække lod om en lækker Yaris Hybrid i en uge, blandt alle jer som afleverer jeres brugte tøj hos os i denne periode. Så skynd dig at få ryddet op i klædekskabet og kom ind til os med dit brugte tøj inden d. 23. april.

Så kan det være at du bliver den heldige vinder. 

Sådan bliver dit brugte tøj til nødhjælp

I Danmark arbejder 8.000 frivillige med at sortere og sælge tøjet i Røde Kors’ mere end 235 genbrugsbutikker. Tøj, som ikke sælges i butikkerne, bliver solgt til udlandet enten som beklædning eller som råmateriale til tekstilfibre.

På den måde forvandles tøjet til nødhjælp. For værdien af en sæk blandet genbrugstøj på ca. 10 kg kan vi for eksempel købe mad til to børn på flugt i mere end en måned – eller vi kan give dem to varme tæpper.