Til Menu  

Hybridbiler får glæde af den nye registreringsafgift

25-11-2015 07:40:00

Med regeringens og støttepartiernes ændring af registreringsafgiften på personbiler, vil også hybridbiler såsom Toyota Yaris Hybrid og Toyota Auris Hybrid, falde i pris. Det gør at endnu flere danskere får muligheden for at købe en hybrid bil.

Den mest populære hybridbil i Danmark er Yaris hybrid, som i en forholdsvis højt udstyret model før ændringerne kostede omkring 185.000 kr. Den kommer nu til at koste omkring 178.000 kr. Det er dog Auris Hybrid Touring Sports, som drager størst fordel af ændringen i registreringsafgiften. Før kostede den i udstyrsudgaven H2 Style 317.000 kr. Prisen på den vil fremover komme under de 300.000 kr. 

Ændringen glæder Toyota Danmark, som netop har rundet 2.000 solgte hybridbiler bare i år. Med lavere bilafgifter vil der formentlig blive sat yderligere fart på udbredelsen af hybridbilerne, der kører på en kombination af el og benzin, og som selv lader op under kørslen. 

”Vi har længe kæmpet for lavere bilafgifter. Nu er de kommet, og vi glæder os og hilser ændringen velkommen. Det betyder, at endnu flere danskere får mulighed for at opleve glæden ved den stressfrie kørsel i en hybridbil” siger adm.direktør Kristian Krapper hos Toyota Danmark. 

Interessen for Toyotas hybridbiler er i forvejen mangedoblet i Danmark inden for de seneste år, og Toyota styrer direkte mod et nyt rekordår. 

Verdens første serieproducerede hybridbil Toyota Prius så for første gang dagens lys i 1997, og salget af hybridbiler er siden da steget støt. Toyota har på verdensplan således solgt over otte millioner hybridbiler og i Danmark er der samlet set solgt over 5.000 Toyota hybridbiler.