Til Menu  

Tips til din kør-selv-ferie

Har du tjekket at bilen er klar og sikker til din kør-selv-ferie? 

Her har du 7 tips til hvad du skal være særlig opmærksom ved din bil inden du kører afsted på ferie. 


 

#1 Forbedre dit indeklima inden afgang 

For at komme godt fra start på din kør-selv-ferie er det helt essentielt, at ingen passagerer bliver syge under køreturen. Husk derfor at tjek dit airconditionanlæg efter inden turen. 

Oplever du mangel på køleeffekt eller en grim lugt fra anlægget, kan det tyde på at fugten i anlægget har udviklet sig til skimmelsvamp eller bakterievækst. Disse bakterier kan hurtigt spredes i kabinen via den kølige luft fra airconditionanlægget – som i værste fald kan medføre astma og allergi. 

Læs her hvordan du vedligeholder dit anlæg 


 

#2 Dine dæk er din sikkerhed

Om du kører mod isglatte veje i vintertiden eller ned til sydens sol, er det vigtigt at dine dæk overholder kravene. 

Husk altid at et korrekt dækmønster spiller en væsentlig rolle, når man taler trafiksikkerhed. Ifølge dansk lovgivning skal dine dæk have mindst 1,6 mm dækmønster, men vi anbefaler, at du har ca. 3 mm mønsterdybde på dine dæk. Derudover anbefaler vi, at dækkene bliver udskiftet, hvis de er mere end 5 år gamle.

Tjek dit dækmønster vha. dækkets slidindikator der fremtræder som små forhøjninger i dækkets kanaler. Er mønsteret slidt ned til slidindikatoren er det tid til at skifte dæk. Samtidig er det en god idé, at kontrollere dæktrykket jævnligt. Er dæktrykket for lavt kan det medføre en ustabil kørsel mens dækkene slides hurtigere.

Trænger du til nye dæk? Læs her hvad du skal være opmærksom på.

Er du i tvivl om dine dæk skal skiftes, så få det undersøgt hos din lokale STS Biler. 


#3 Spar brændstof og undgå stress 

Opdatering af dit Toyota Navigation System betyder, at du guides efter de nyeste og mest præcise kort, så du kan nyde turen med mere overskud og mindre stress.

Samtidig kan du med de nyeste kortdata køre den mest direkte vej til din destination. Det betyder færre kilometer og mindre brændstofforbrug. Til gavn for både miljøet og din egen tegnebog. 

Læs mere om Toyota kortopdatering


#4 Vær opmærksom på særlige færdselsregler sydpå

Det er en god idé, at have tjekket hvilket lovpligtigt sikkerhedsudstyr der skal være i bilen når du kører syd på. I flere europæiske lande er det nemlig påkrævet, at der forefindes en advarselstrekant, sikkerhedsveste og en førstehjælpskasse.

Husk også at tjekke om din Toyota vejhjælp stadig er gældende, så du undgår at strande på vej på ferie.

Sikkerhedspakke


#5 Fyld bilen op inden afgang

Det er altid en god ide at tjekke oliestand på bilen inden afgang, men også undervejs på turen. Olieniveauet skal være mellem min. og max. på oliepinden. Sørg altid for at have en lille dunk olie med på turen, hvis bilen skulle for brug for opfyldning undervejs.


 

#6 Sørg for et godt udsyn

Et godt udsyn er vigtig for din sikkerhed, sørg derfor for at der er fyldt sprinklervæske på bilen eller kig forbi STS Biler, så fylder vi gratis sprinklervæske på din bil fra den 1. maj t.o.m. den 31. juli 2019.

Vinduesviskerne er vigtige for dit udsyn af bilens for- og bagrude. Om sommeren slides viskerbladene af støv, insekter og blade. Om vinteren er det ofte kulden samt snavs, is og sne på ruderne, der slider og ødelægger viskerbladene. Det er derfor en god ide at tjekke bilens vinduesviskere løbende.
 
Du skal skifte viskerblade når:
De ikke giver et ordentligt udsyn
Viskerbladene efterlader striber
Viskerbladene begynder at ”hoppe” hen over ruden
De er synligt slidte